Salt la conținutul principal
Versiune Romana           Versiune Engleza          
Situaţia hidrologică în timp real
Hărți de hazard și risc
Situația hidrologică zilnică
Volume lacuri zilnice
Fenomene de iarnă
Fazarea Proiectului WATMAN
WATMAN II - Consultarea Pietei
Proiect D.I.A.N.A
Proiecte de acte normative
Contact
Comunicate presa
  
Se începe căutarea
 

Danube Water

Directiva Cadru Strategia pentru Mediu Marin 2008/56/CE
Directiva Nitrati
Mecanism Economic
Exploatarea lucrărilor hidrotehnice
Inspecţia apelor
Investiţii
Consultarea publicului
Revista "Hidrotehnica"
Revista presei
Galerie
Posturi-concurs

a

 

COMUNICAT DE PRESA

                                                                                                              București, 20 martie 2015
A.N. ”Apele Române” continuă seria de acțiuni desfășurate de Ziua Mondială a Apei cu simpozionul regional de la Giurgiu
Luni, 23 martie 2015, va avea loc în zona portuară a municipiului Giurgiu, județul Giurgiu, un simpozion regional privind obiectivele și beneficiile  proiectului  „Danube WATER Integrated Management”, Programul de Cooperare Transfrontalieră România–Bulgaria 2007-2013.
Proiectul Danube WATER este finanţat din Fondul European de Dezvoltare Regionala (FEDR)  prin Programul de Cooperare Transfrontalieră Romania-Bulgaria.
Valoarea totală a proiectului este de 11,03 milioane euro (Partener lider este Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor iar Administraţia Naţională “APELE ROMANE” este partenerul 2 cu o finanţare de 5,12 milioane euro).
Perioada de implementare este de 33 de luni, începând din iulie 2012 și are un număr de 13 parteneri, din care 8 sunt din România. Zona eligibilă este constituită din șapte județe din România: Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Călărași, Constanța și nouă districte din Bulgaria: Vidin, Vratsa, Montana, Pleven, Veliko Tarnovo, Ruse, Silistra, Dobrich si Razgrad.
CBC jud
Scopul proiectului este stabilirea unui sistem comun, româno – bulgar, de management şi control al apei Dunării în condiţii extreme, determinate de calamităţi naturale şi tehnologice.
Printre obiectivele proiectului regăsim: stabilirea unor metodologii și standarde comune de monitorizare a apei intre cele două țări, România și Bulgaria; organizarea unor baze de date comune, cu interfeţe pentru schimbul de date şi schimb de date cu publicul larg, cum se cere prin Directiva INSPIRE; dotarea cu echipamente moderne, compatibile cu cele din statele UE; modernizarea și armonizarea monitoringului calitativ și a laboratoarelor din cele 2 țări; avertizări în caz de inundaţii, ape mici şi poluării accidentale, pentru autoritățile din zona de frontieră; creşterea gradului de conştientizare publică prin campanii de informare privind protecţia şi gestionarea mediului în zona transfrontalieră.


Prin acest proiect s-a achiziţionat o navă care a fost dotată cu un laborator cu aparatură modernă pentru măsurători cantitative și calitative de apă, s-au montat senzori pentru secţiuni de monitorizare și foraje, precum și echipamente pentru dotarea staţiilor hidrometrice și a laboratoarelor din zona comună a Dunării.
aOltenita (Dunare) colajUnirea colaj

BENEFICIILE  PROIECTULUI  Danube WATER constau în: creșterea capacității de reacție pentru cazurile de risc (îmbunătățirea siguranţei populaţiei, reducerea pierderilor umane și materiale, protecţia resurselor de apă și a mediului etc.), dar și susținerea factorilor de decizie cu date și informații in timp real, facilitarea schimbului  de date la nivel regional.

Compartiment Comunicare și Relații cu presa
Cătălina Brăgaru, purtător de cuvânt, telefon : 0755.122.728.
e-mail: birou.presa@rowater.ro;
biroupresa.apeleromane@gmail.com

                                     

  
Vizualizare: 
nava.jpg
navaUtilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
20.03.2015 18:03Cont sistem
pic1.jpg
pic1Utilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
20.03.2015 18:10Catalin Medintu
pic2.jpg
pic2Utilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
20.03.2015 18:10Catalin Medintu
Titlul Proiectului:
WIMS-Investment supporting the information system and database for water management

Proiect Phare Numărul:
EuropeAid/122966
/D/SUP/RO
Contract no:
RO/2005/017-553.03.03.03.01